Drónos felmérések

Az építészeti méréseknél használt drónozás olyan, mint egy modern építész varázspálcája. Képzeld el, hogy van egy kis repülő robotod, ami a magasba emelkedik, és onnan rálát az egész építkezésre. Amikor egy drónt küldesz, hogy felszálljon az építési terület fölé, az a kis csodagép képes minden szögből, akár 3D-ben is rögzíteni a területet, az épületeket, a tájat. Ez különösen hasznos, mert így látod, hogyan illeszkedik az épület a környezetébe, milyen a struktúrája, és még az építkezési folyamatokat is nyomon követheted. A drónos mérések segítenek az építészeknek és mérnököknek pontos tervrajzokat készíteni, és olyan részleteket is észre venni, amiket a földről nehéz lenne. Egyszóval, a drónok az építészetben olyanok, mint egy extra szem, ami a magasból segít jobban megérteni és formálni a teret, amiben élünk.

Két fő indoka van annak, hogy mi a Novabirdnél gyakran alkalmazunk drónokat a méréseink során. Az első a lenyűgöző hatékonyság, a második pedig az a különleges élmény, amit a drónok használata nyújt. Elképesztő sebességgel, akár néhány perc alatt képesek vagyunk egy teljes háztetőt, néhány óra alatt egy városnegyedet, és egy nap alatt akár több száz hektár területet is felmérni. A drónok olyan helyekre is eljutnak, amiket a terepi akadályok miatt személyesen megközelíteni sem tudnánk. Különleges perspektívákat nyújtanak, amelyek csak a drónok szenzorain keresztül fedezhetők fel. Ezek a perspektívák lenyűgöző részleteket és terepi összefüggéseket tárhatnak fel számunkra pillanatok alatt. Ez az új látószög nagyban segítheti  a te munkádat is. Az adatfeldolgozás után kinyomtatott ortofotó pedig akár az irodád legfrekventáltabb falára kerülhet , így minden nap láthatod a munkaterületed egyedi jellemzőit.

 

Eszközeink

 

 • DJI Matrice 300 RTK: A légi mérőművész
  DJI Matrice 300 RTK: A légi mérőművész

  A DJI Matrice 300 RTK a mi légi ragadozónk, amely matt feketéjével és alsó rotoros dizájnjával mindenkit lenyűgöz. A vezérlője vadászgépre emlékeztet, aminek köszönhetően a kezelése igazán izgalmas élményt nyújt. Híres megbízhatóságát olyan kihívásokban bizonyította már, mint a szakadó eső vagy a 65 km/órás szél. Dupla akkumulátorrendszerével és jelentős terhelhetőségével könnyedén visz magával akár több kamerát is. Az RTK rendszerű pontossága néhány centiméteres precizitást tesz lehetővé, ami elengedhetetlen a pontos és részletes mérésekhez.

 • DJI P1 Drónkamera: A Fotogrammetria szakértője
  DJI P1 Drónkamera: A Fotogrammetria szakértője

  A DJI P1 a drónkameráink közül kifejezetten a fotogrammetriai felmérésekhez lett kifejlesztve. Ügyfeleink a pontosságát díjazzák leginkább, mi pedig a hatékonyságát értékeljük. A levegőben centiméteres pontosságú méréseket végez, és 3D-s repülési módban változó kameraszögekkel rögzíti a 45 megapixeles nagyfelbontású képeket, 0,7 másodpercenként egyet. Az ezzel készült ortofotók meglepő részletességgel tárják eléd a valóságot.

 • DJI L1 LIDAR Kamera: A gyorsaság mestere
  DJI L1 LIDAR Kamera: A gyorsaság mestere

  A DJI L1 LIDAR kamera egy mobil lézeres letapogató eszköz, ami a domborzatok és felületek gyors és pontos felmérésére szolgál. Amikor a drónra szerelve használjuk, a lehető leggyorsabban képes adatokat gyűjteni. Az előnye, hogy a felmért adatok azonnal pontfelhő formájában állnak rendelkezésre, így nincs szükség fotófeldolgozásra vagy adatátalakításra. Ez a technológia a tiszta, pontos adatokat biztosítja, amelyekre szükséged van.

Dolgozztűpontos adatokból!

Ha a precíz munkádhoz neked is óriási előnyt jelentenének a pontos és rendkívül részletes adatok, akkor ne habozz tovább. Keress minket, kezdjük el ma a közös munkát! Kérj mérést most!

Esettanulmányok

vissza az oldal tetejére