Agrár és természetvédelmi területek felmérése

Az egyre növekvő népesség, a természeti területek zsugorodása és káros anyaggal való terheltsége nagy nyomást helyez a városokon kívüli területekre. Ezek minél pontosabb és részletesebb állapotfelmérése elengedhetetlen napjainkban. A monitoring drónokkal végzett hatékony és olcsó adatgyűjtés rengeteg információt tud adni ezekről a területeinkről. Az így begyűjtött adat kiértékelése pedig alapja lehet a precíziós mezőgazdaságnak. Ebben az újszerű mezőgazdasági irányzatban csak célzottan juttatunk ki tápanyagokat és növényvédőszereket a termőterületekre. Csak oda, ahová tényleg szükséges. Így akár lefelezhetjük az adott terültre jutatott növényvédőszerek mennyiségét. Az előnyök magukért beszélnek: költségcsökkentés, környezetvédelem és biztonságosabb élelmiszerek.

A monitoring drónunk RTK pontosságú helymeghatározással (mely a GPS-nél is nagyobb pontosságú helymeghatározást tesz lehetővé, akár centiméteres pontossággal) gyűjti azokat a nagyfelbontású képeket, melyeket összefűzve elkészítjük a mezőgazdasági ortofotót. Ez a fotó kiértékelés után adja meg azokat a zónákat, melyekhez helyspecifikusan rendelhető a célzott tápanyaggazdálkodási- és növényvédelmi terv. Ezek a monitoring felmérések a természetvédelmi kutatóknak is hasznos információval szolgálhatnak a természetvédelmi területek pontos megismeréséhez és a növény- és állatfajok azonosításához.

Kiknek hasznos a szolgáltatás?

 • Mezőgazdasági termelőknek

  Az általunk használt dróntechnológia jelentősen hozzájárul a termelékenység fokozásához, a költségek csökkentéséhez, és a fenntarthatóbb gazdálkodási módszerek bevezetéséhez. A termőföldek alapos ismeretével, valamint a korai betegség- és kártevőfelismeréssel a gazdálkodók időben és költséghatékonyan tudnak beavatkozni.

 • Agrárszakembereknek

  A drónjaink által nyújtott gyors és pontos információk révén könnyedén hozhatja meg döntéseit, így az növényvédelmi, tápanyaggazdálkodási és öntözési stratégiáit hatékonyan optimalizálhatja. Szolgáltatásunk segítségével a precíziós mezőgazdaság minden előnyét kihasználhatja, javítva ezzel gazdálkodási hatékonyságát.

 • Természetvédelmi kutatóknak

  Drónjaink segítségével a kutatók hatékonyan monitorozhatják a nagy, nehezen elérhető területeket, ami elengedhetetlen a vadvilág megfigyelésében. Az adatok részletes betekintést nyújtanak az élőhelyek állapotába és az ott élő lények viselkedésébe, ezzel támogatva az élőhelyek védelmét és a vadvilág megóvását.

Az együttműködés menete

 • 1. lépés: Felmérés

  Drónokkal fotózunk és lézerszkenneres technológiával mérőállásokból adatokat gyűjtünk.

 • 2. lépés: Adatfeldolgozás

  A begyűjtött adatokból pontfelhőt állítunk elő, amit ezután tisztítunk és osztályozunk.

 • 3. lépés: Modellképzés

  Az így feldolgozott pontfelhőket georeferáljuk, azaz földrajzi koordinátákkal látjuk el, majd ezekből háromdimenziós modelleket hozunk létre.

Dolgozztűpontos adatokból!

Ha a precíz munkádhoz neked is óriási előnyt jelentenének a pontos és rendkívül részletes adatok, akkor ne habozz tovább. Keress minket, kezdjük el ma a közös munkát! Kérj mérést most!

Esettanulmányok

vissza az oldal tetejére