Épületek tervezési támogatása, kivitelezés követése

A legkönnyebb és legjobb olyan helyszínre tervezni, amelynek nagypontosságú terepi felmérése már megtörtént. Ennek figyelembevételével a környezet adottságait maximálisan lekövethetjük. A tervezők így összpontosíthatnak magára az alkotásra.
Meglévő épületek felújításánál vagy bővítésénél az új részek tökéletes illeszkedése a legfontosabb. A felméréseinkből származó modellekre tervezve mindez könnyen elérhető. A modelljeink mellé adott panorámaképek, helyszíni ortofotók segítségével olyan részek is láthatóvá vállnak, amelyeket csak az épület beállványozása után szemrevételezhetnénk. Ráadásul mindezt gyorsan, pontosan és kiemelkedő részletességgel tudjuk előállítani.

A kivitelezés során a műszaki ellenőrzés fontos része a méretpontos tervkövetés vizsgálata, ezt a lézerszkennereink a legpontosabban el tudják végezni. Így irodai környezetben válik mérhetővé a padlósíkok akár néhány milliméteres eltérése vagy a tartószerkezetek szögeltérése. Mindez lehetővé teszi a BIM-modellezést létrehozását is. Így a tervezők, az építőipari kivitelezők és a műszaki ellenőrök igényei és kommunikációja egy közös digitális modellben egyesül. Mindez a megbízó elvárásainak maximálisan megfelelve, időben és térben nyomon követhetően.

Kiknek hasznos a szolgáltatás?

 • Építész tervezőknek, statikusoknak

  Akik a pontos méréseinkkel szeretnék felgyorsítani a tervezési folyamataikat, és a távolból is elérhetővé kívánják tenni terveiket a BIM modelleken keresztül.

 • Műszaki ellenőröknek

  Felméréseink segítségével azonnali adatokat kapnak az épületek ütemterv szerinti előrehaladásáról, a legapróbb felületi hibákról vagy repedésekről, ezáltal növelve műszaki vizsgálatok hatékonyságát és megbízhatóságát.

 • Építőipari kivitelezőknek, vállalkozásoknak

  Dokumentálhatják a kivitelezési munkák előrehaladását, csökkentve a kivitelezési hibákból eredő többletköltségeket, jogi követelések alapját teremthetik meg, vagy referenciához is használhatják.

Az együttműködés menete

 • 1. lépés: Felmérés

  Drónokkal fotózunk és lézerszkenneres technológiával mérőállásokból adatokat gyűjtünk.

 • 2. lépés: Adatfeldolgozás

  A begyűjtött adatokból pontfelhőt állítunk elő, amit ezután tisztítunk és osztályozunk.

 • 3. lépés: Modellképzés

  Az így feldolgozott pontfelhőket georeferáljuk, azaz földrajzi koordinátákkal látjuk el, majd ezekből háromdimenziós modelleket hozunk létre.

Dolgozztűpontos adatokból!

Ha a precíz munkádhoz neked is óriási előnyt jelentenének a pontos és rendkívül részletes adatok, akkor ne habozz tovább. Keress minket, kezdjük el ma a közös munkát! Kérj mérést most!

Esettanulmányok

vissza az oldal tetejére